Hello There!

Friday, January 14, 2011

Nakal di alam manusiaMata terbuka. "Aku di mana?" tanya ultraman pada hati. Ultraman berjalan-jalan di dunia yang penuh dengan permintaan.
Ultraman terjumpe dengan jin. "Hey ultraman! Engkau bagi apa permintaan kau terhadap aku?! Aku boleh bagi apa saja!tetapi ada syarat, engkau hanya ada 3 permintaan sahaja. Aku berjanji akan tunaikan permintaan yang engkau inginkan itu!" jerit jin pada ultraman. Dalam masa setengah jam ultraman memikir.
"hah!Aku tahu apa yang aku mahu!" ujar si ultraman. Ultraman dengan pantas nya menjawab " pertama!aku mahu kan hidup aku senang. Kedua, aku mahukan jadi pemimpin di dunia ini."
Selepas itu ultraman pun terdiam sambil memikir tawaran yang ketiga. "Apapermintaan ketiga engkau?" tanya jin.
"Baiklah permintaan ketiga aku,sekarang ini aku sedang kelaparan dan penat untuk mencari makanan. Aku mahu diri kau jin jadi makanan yang lazat!"kata ultraman. Jin terkejut dan terpaksa menunaikan permintaan ultraman kerana jin sudah berjanji untuk menunaikannya.
Jin pun menukarkan diri nya menjadi makanan yang sungguh lazat. Kenyang ultraman itu melantak. Dari masa itu ultraman hidup senang dan menjadi pemimpin yang bijak,adil, dan baik hati.

5 comments:

 1. huhu...ada iktibar sebalik cite ni..huhu

  ReplyDelete
 2. the message r clear enough.
  thanks 4 d interesting post.
  may ALLAH bless u always(:

  ReplyDelete
 3. kata penuh dalam ke lubuk hati, sampai tak terjawab dek pemikiran, haha apa maksudnya?

  ReplyDelete
 4. kalau boleh buat sekarang, mesti best.. hahaha! biar jin takde kat bumi lagi..

  ReplyDelete