Hello There!

Saturday, September 20, 2014

Kerana babi dan khinzir badan binasa

Sedang aku bertenggek dibesi seperti burung yang sedang berehat, sekumpulan kanak-kanak yang sedang berkejaran sesama sendiri. Aku hanya memerhati sahaja akan mereka. Mereka letih, mereka pun juga bertenggek seperti aku.

Tiba-tiba.

"Wei kawan-kawan, ada siput khinzir.!" Sambil menyentuh cengkerang siput itu.

"Khinzir tu apa wei? Babi ke?"

"Ayookk! Kau cakap babi berdosa"

"Pahal lak?"

"Yela kau cakap babi. Baik kau minta ampun!"

"Otak kau. Babi dan khinzir sama je!"

"Mana ada. Lain!"

Bergaduh pula. Aku hanya menung dan berfikir, apalah sudah terjadi dunia sekarang.

18 comments:

  1. kawan sy cakap sebut khinzir xpe. babi tuh dosa. adoyaiiii.. sama jala kedua-duanya. dia nasihat kalau nak sgt sebut babi , boleh tapi kena mengeja, nanti xpelah. haha

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! LOL! I laugh so hard about your post! Memang betul. I dulu pon kalau nak pronounce BABI tu mesti either B.A.B.I or Bab 1. Sekarang ni watlek je sebut BABI.

    ReplyDelete
  3. teringat kecik2 dlu. sebut babi je kwn2 yg lain suh lastik lidah sebab dianggap ckp kotor. haha. naif betul. :)

    ReplyDelete
  4. itu tipikal kanak-kanak bro. haha. kalau orang dewasa pulak dah sebut siput cadbury. lagi deep maksud dia.

    ReplyDelete
  5. hahaa simple tp lawak.. benda sama yang dibezakan.. oich manusia..

    #apa pun done follow kamu.
    jemput singgah sini plak ye..http://aienlieyrusli.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. sebot babi berdosa haha. mmg nice.

    http://janganignore.blogspot.com/2014/09/autolikeautocomment-facebook-dan.html

    ReplyDelete
  7. Kesian "babi" selalu jadi mangsa.. "khinzir" bunyi sopan sikit..kahkahkah

    ReplyDelete
  8. haha .. lawak .. babi dengan khinzir sama je laaa .. adoiyaaai ~~

    ReplyDelete
  9. Adoiii....babi pun makhluk Allah juga. huhu...
    hai apy!... :)

    ReplyDelete
  10. Hehe~ Dia kata sebut babi dosa, dia pun sebut juga! :p

    p/s: Membalas kunjungan~

    ReplyDelete
  11. masa budak2 nk sebut babi pon rasa bersalah tp sekarang org2 besar rilks je ckp babi sna sni... =.='

    ReplyDelete
  12. hahah zaman sha kcik2 lagi la.
    membe : wei dak polan ckap BABI
    aku : dosa taw cakap BABI contoh alif ba ta (klau ckp conth alif ba ta tak dosa lpas ckp babi)
    kakakaka !

    ReplyDelete
  13. hahaha..funny.. betul laaa.. dah terbiasa..macam rasa bersalah pulak sebut babi.. kalau khinzir takpe..lebih sopan.. padahal sama jerkk..kesiann babi.. haha

    ReplyDelete