Hello There!

Tuesday, December 6, 2011

Yahudi punya orang

Di suatu pagi, sebagai life guard yang termenung sepanjang hari.

"bang, seluar pendek tidak boleh pakai dekat kolam ini. Yang boleh baby pool sahaja"

Memang lembut kata-kata arahan itu.

"kenapa tidak boleh!? Orang tu boleh!"

"Bang, kami keje guna mata. Memang la kadang-kadang kami tak nampak bila dia masuk"

"Apahal pulak! Aku pakai seluar renang ni!"

"Tak boleh juga bang,  dekat sini ada peraturan nya. Kene pakai tight juga. Boleh sewe dekat kiosk tu"

"Adoyai!yahudi punya orang"

"Abang ni nak mengyahudikan orang apa hal! Saya cakap elok-elok saja kan. Macam abang ini Islam sangat! Kalau abang tak nak ikut boleh tinggalkan tempat ni. Kalau tak puas hati kita settle kat lua!"

Abang itu senyap membisu dengan muka yang bengang dan bersalah.

10 comments:

  1. pehh sdapnya mulut brader tu ckap kau yahudi.. -.-'

    ReplyDelete
  2. cakap macam tade akidah pakcik tuh ==.==

    ReplyDelete
  3. Tak suka la org macam itu.
    Rasa macam nak pijak di tapak kaki.
    Pijak. Pijak. Pijak kuat kuat.

    ReplyDelete
  4. huhuhuhu. rambut sama hitam hati len len. sabar yep.

    ReplyDelete
  5. orang tu kurang ajar punya anak..

    ReplyDelete
  6. Beautiful compilation. Useful and relevant. Thanks.

    ReplyDelete
  7. Excellent job. Make such work available. Thanks.

    ReplyDelete
  8. Nice blog post. Deserving of appreciation. Thanks.

    ReplyDelete
  9. Such works should be regular. People demand it. Thanks.

    ReplyDelete
  10. Excelent work. Will be beneficial for others. Thanks.

    ReplyDelete