Hello There!

Tuesday, September 25, 2012

Jagung bakar bukit bintang

Sepanjang aku berjalan di kaki lima, hanya deretan rumah urut sahaja. Terbonjol tanpa rasa bersalah meminta untuk mengurut mencari rezeki. Aku hanya mahu berjalan untuk menghilang kebosanan bersama rakan. Makan malam aku beralas dengan nasi ayam hainan di tepi kaki lima bukit bintang. Sepanjang perjalanan aku ke sana semuanyalah rumah urut. Bermacam-macam urutan yang hendak diberi, urut itu, urut ini, urut itu itu, urut ini ini dan urut itu ini.

Ada satu meja dibentang di kaki lima dan menjual jagung bakar. Kuning, api dan wangi sungguh pencari rezeki itu membakar jagung. Ada satu jagung yang menarik minat seorang pelanggan. Kasut merah bertumit tinggi, betis dan paha yang coklat ala Angelina jolie, badan berbentuk solid dan kental, berpayu dara terbonjol keluar hampir menamping puting nya, tapi tang muka kelihatan lelaki.

"wei kawan, sedap jagung tu."
"awek tu lagi sedap rasanya."
"korang berdua ni awek tu ko tengok, jagung pun ko tengok. Nak mana satu ni?"
"senyaplah kau, tengok je la awek tu. Perrghhh! sexy gila tapi apasal bidang semacam macam badan kau ni?"
"aah la.. Maknya la wei"
"itu pun korang berselera kan"
"maknyah tu tengok kita la"
"iye lah..siap tunjuk jilat jagung bakar dia dekat kita lah wei. Jom cabut cepat!"
"padan muka korang! Mendapat kau jagung dengan maknyah!"
"hahahaha"

Thursday, September 20, 2012

Mencari

Masih mencari,
mencari untuk warna hidup,
masih usaha,
mencari.

Sunday, September 16, 2012

Serj Tankian - Harakiri


We're the day birds
Deciding to fly against the sky
Within our dreams, we all wake up
To kiss the ones who are born to die

We're the greying herds
Hurting each other with our lies
Within our dreams, we all wake up
To kiss the ones who are born...
Born to die
Born to die

The drum fish
They beached themselves in Harakiri
The blackbirds
They fell in thousands from the sky
Their red wings
Streaming down from the higher seas
Deflected by the ground
They crowned the sun

They crowned the sun (They crowned the sun)
They crowned the sun (They crowned the sun)
But I believe that they are free
When their time was done (Their time was done)
They were drowned by the only one (They crowned the sun)
But I believe that they are free
Washed by the sun

Our statues
The soaring edifice of our times
Detracted from the ways of the wise
The future will view all history as a crime
So father, tell us when is the time to rise

They crowned the sun (They crowned the sun)
They crowned the sun (They crowned the sun)
But I believe that they are free
When their time was done (Their time was done)
They were drowned by the only one (They crowned the sun)
But I believe that they are free

We're the day birds
Deciding to fly against the sky
Within our dreams, we all wake up
To kiss the ones who are born to die

We're the greying herds
Hurting each other with our lies
Within our dreams, we all wake up
To kiss the ones who are born...
Born to die

They crowned the sun (They crowned the sun)
They crowned the sun (They crowned the sun)
But I believe that they are free
When their time was done (Their time was done)
They were drowned by the only one (They crowned the sun)
But I believe that they are free
They crowned the sun (They crowned the sun)
They crowned the sun (They crowned the sun)
But I believe that they are free
And we believe that they are free
Cause I believe that they are me
Washed by the sun

Thursday, September 13, 2012

Pemimpin aku

Siapa kau?
pemimpin aku,
tapi pada aku,
bukan untuk aku agungi kau,
selain engkau ada pemimpin yang lebih agung dari engkau.


Tuesday, September 11, 2012

Kali ini

Keratan kertas diutus olehnya,
menelaahnya tapi ia terbang dengan sia-sia,
seperti angin yang layu membawa habuk,
menunggu kesejukan dingin yang dibawa,
hanya tunggu bulat jatuh ke bumi.

Kali ini keratan disimpan,
masih menelaahnya,
tapi kali ini dengan khusyuk,
sudah dapat merasa angin yang dibawa,
nyaman dan nikmat dirasa.

Sunday, September 9, 2012

Convocation KLIUC






Selesai sudah untuk episod sebagai pelajar Bachelor of Science (Architecture) di KLIUC ini.

Wednesday, September 5, 2012

Engkau ada pada aku

Engkau ada pada aku,
aku tiada pada engkau,
bila hilang,
kau lupakan aku,
bila ada,
kau ikuti aku,
aku lihat engkau memang tidak cukup sempurna,
tapi aku ada apa yang kau tiada.