Hello There!

Wednesday, June 30, 2010

Mind

marah dengan perasaan
sabar dengan keimanan
itu situasi yang aku alami
dengan satu persatu menimpa
ujian yang tidak kira apa jua keadaan
aku memikirkan apa yang ada pada diri aku
aku lemah
aku hina
akan ku memikirkan dengan fikiran yang positif
dan lakukan yang positif
hindarkan segala negatif
sesungguh nya tuhan menyayangi aku

Tuesday, June 29, 2010

Mandi manda



Semalam pada hari selasa,hari yang bosan tanpa ada aktiviti hendak lakukan
aku bersama ika pergi mandi..wwuu!!!!
haha..
tempat mandi save budget aje.
dekat Desa Water Park
even tidak banyak game yang buka kerana hari biasa
tapi seronok
mandi ombak,gelunsur sana sini
masa pulang jumpa kawan lama
mimie the gedik..haha
penat.
lepas ini kita pergi sunway lagoon pula ok
jom!!

Monday, June 28, 2010

Can't take my eyes off a you


can't take my eyes off a you
you feel like heaven to touch
i wanna hold you so much..
love ya!!

Thursday, June 24, 2010

Fikiran melayang

aku menekan papan kekunci di hadapan screen yang cerah
tip tip tup! tip tip tup!
tanpa henti
aku hanya fokus pada ayat dan perkataan dan kerja
angin bertiup serta ujan renyai kedengaran disebelah kiri aku
sejuk!
aku termenung sebentar
dan berfikir
"apakah perasaan kamu jika kamu dapat merasa kematian terhadap diri anda dan hidup kembali?"

Tuesday, June 22, 2010

KL Skankin fest 2010


sesiapa yang free sabtu ini dan ingin berskankin
datang lah di muzium telekom, Jalan Raja Chulan di belakang menara maybank


Monday, June 21, 2010

History


"kita harus pelajari dari sejarah, bukan mengulangi sejarah"

aku akan cuba tidak akan buat kesilapan
manusia sekalian
tidak kira siapa
yang mengenali aku atau tidak
maafkan aku jika aku melakukan kesilapan

Let's dance!



skingirl dancing northern soul.

fuckin love it!!


Friday, June 18, 2010

Tote bag


mari2 beli jom tote bag ini
tinggal 2 beg je
rm20 include post ok
murah aje..
sesiapa mahukannya
contact di nombor 0133103937 -apy-

Tuesday, June 15, 2010

Sunday, June 13, 2010

Pergi jahanam

satu detik
dua detik
perkiraan yang ditunggu-tunggu untuk aman
apa yang jadi?
hujan bom sana
serangga peluru sini
kau seperti binatang
lebih teruk seperti binatang
aku benci pada kau
kau menyebabkan manusia bermandikan darah
kau merampas kebahagiaan dan ketenangan orang lain
aku benci pada kau
hati hitam kau menyebabkan orang susah
engkau akan terima balasan satu hari nanti
dengan perangai kau
merampas hak orang lain
bunuh membunuh
tindas menindas
kau ingat aku suka
pergi jahanam engkau!

Saturday, June 12, 2010

Kisah selatan

pakej makanan johor
rojak asma
mee rebus HJ Waheed
otak-otak
pergh!!memang layan


aku balik johor bersama dengan adik-adik aku
saja je balik johor
sudah lama tidak pulang ke kampung
selalu setahun sekali saja
masa raya je balik
ni cuti sekolah tak ada buat apa-apa
kami pun pulang

kutip buah ciku
tapi aku tidak makan pun buah ciku
tak sedap pun

cucu yang bagus
saling tolong tengok..haha

laman hadapan
teman aku lepak -lepak
main bola
berbasikal
banyak function untuk kawasan ini..haha


laman yang dibanjiri oleh bunga - bunga yang tumbuh di kawasan rumah atuk
aku menginap kampung aku selama 3 hari saja
ini lah kisah selatan aku
actually banyak kisahnya
siapa yang mengguna kan teknologi berkaki bulat empat
hati-hati dijalan raya

Tuesday, June 8, 2010

Tunggang kaki bulat putar

hari ini rabu
awal pagi aku akan bertolak ke johor
kampung aku
jumpa nenek dan atuk
aku akan tahan mata untuk tunggang kaki bulat putar
harap tak mengantuk
lancer aku akan letih membawa aku ke sana
JB aku datang

Monday, June 7, 2010

KL big party




sorry lah event ini actually hari sabtu
tapi sudah letih sangat
tidak sempat untuk update masa itu
ahad kerja,penat juga
hari ini masa terluang so updatekan lah
nama event ini KL BIG PARTY
aku ada inform dan entry untuk gig ini
best juga gig ini
ramai crowd
aku jual beg n stuff A.P.Y Clothing kt sana
thanks yang membeli beg aku
huhu..dapat jumpa kawan-kawan lama disana
kawan baru..ramai..

Thursday, June 3, 2010

Tik tok tik tok


bingung
letih
menunggu hari-hari yang mendatang tanpa ketahuan
mencari pengalaman disetiap hari
setiap detik,setiap saat yang kita tinggalkan adalah sejarah buat kita
sejarah hanya membolehkan kita menjadi matang
dengan kesilapan yang kita lakukan
dengan pembaziran masa kita usahakan
hanya kita sahaja boleh mengubah diri kita sendiri
kita perlu berusaha dan merancang
untuk kebaikan kita pada masa kelak
jangan kau menung
jangan kau berangan sahaja
bangun, sedar dan bangkit

Wednesday, June 2, 2010

Tuesday, June 1, 2010

Perasaan otak


pandangan
wajah
kelihatan
kelibatan
hanyalah mainan perasaan
yang memikirkan diluar fikiran
selalu mengganggu tiap kali aku berfikir
serabut
tenang
itu yang ditimpa oleh fikiran yang dikepala otakku
bila serabut
itu ini untuk diselesaikan
bila tenang
merasakan seperti disyurga
luahkan apa yang terkandung
jika disimpan ia akan berhabuk
tanpa ia bebal la kita