Hello There!

Monday, May 31, 2010

Pejam Celik

menjadi lumrah sebagai seorang manusia untuk mengetahui sesuatu yang tidak tahu
aku merasa kan sesuatu yang akan berlaku pada yang akan datang
kita tidak boleh lihat
kita tidak boleh menjangka
aku hanya boleh merancang untuk menjadi yang terbaik
tapi apa kan daya jika segalanya berubah
pejam celik
itu yang kita mampu
menunggu dan mengharap
tanpa duga yang gembira atau sedih
merancang dengan teratur
tidak semestinya akan terjadi
merancang diakhir masa
tidak semestinya tidak menjadi
kita tidak tahu apa yang menimpa kita kelak
pejam celik

Saturday, May 29, 2010

Mizz Nina feat.Colby O'Donis - What you waiting for



hari ini aku sungguh letih
so aku just dapat dendangkan lagu ini untuk menghiburkan hati kawan-kawan semua
lagu dari Mizz Nina ft Colby O'Donis
what you waiting for
music for this week..

Biar betik

proudly i present my first award

(drum rolling)


firstly,terima kasih buat Azua Izati
http://azuainsanegurl.blogspot.com/
yang bagi aku award nie
aku tidak tahu nk bg dekat siapa sebenarnya..
semua blog adalah beautiful.

http://www.apyalot.blogspot.com/

Friday, May 28, 2010

Work, cut and construct! (final)




nampak real?sebiji tak?

tidak sesak pun..huhu
kereta bmw tu..

inilah ruangan jalan seperti di UPM..huhu

ini ialah final presentation dan final model kami lakukan
memang simple dan mampu tersenyum aku masa present
tidak ada preparation langsung
aku bgtau apa yang aku tahu
janji pandai hendak bercakap
last submit report pula
model ini akan diletakkan di SOBE punya school dan orang lain boleh tengok.
tahniah kepada classmates aku
nigel,falak,syifau,nasheed cool,nad,shira,tiqa,derick,leong..

Monday, May 24, 2010

Mata besar



Ini lah palaroid ku
yang besar
mata besar yang mengelip memberi pandangan yang menarik
fujifilm instax 200
love this camera
tidak kisah la camera jenis apa kita guna
camera mahal ke murah ke
janji kita mesti creative dan inovatif ok



Sunday, May 23, 2010

Work, cut and construct! (part 2)




wah wah..hampir siap
lagi sedikit je mahu siap
bukan sedikit tapi banyak la juga
so nantikan bangunan siap..
letih buat model ini
2 hari buat dan mengadap dan bersenam jari hendak buat
so tunggu part 3 yang betul-betul siap
saya pelajar KLIUC degree part 1 architecture akan menyiapkan kerja dengan bersungguh-sungguh!!..haha

Saturday, May 22, 2010

Work, cut and construct!




semua ini classmate aku
pelbagai kaum
1 negara.hoho
entrance untuk bangunan UPM.
cantik tak?huhu

ini sebahagian model untuk projek measured drawing
bangunan ekologi manusia UPM

nanti dah complete,aku tunjukkan bangunan model itu macam mana ok
penat jari-jari aku memotong model board ini
tapi best buat model.
architecture for everything!

Thursday, May 20, 2010

Layer kerja

aku sibuk kebelakangan ini.
tenaga pun kurang sudah
next week isnin ada final exam untuk mandarin paper
model untuk bangunan UPM hampir siap.
autocad belum siap
report belum siap
next week khamis present dan submit isnin.
so mari bergembira dengan kesibukan
peace!!

Wednesday, May 19, 2010

IKAPY

Jika diukur cinta dan kasih ika kepada apy
tidak terukur,
Lebih dalam dari tujuh lautan
Lebih banyak dari butiran pasir,
Lebih tinggi dari gunung yang tiada kemuncak
Rindu yang ada dalam hati ika terhadap apy
dapat mencairkan ketulan ais dilautan, rindu itu anugerah
cinta itu pengorbanan
apy cume satu
jika mereka berpisah
itu satu malapetaka terhadap cinta agung milik mereka

from ika to apy..

Monday, May 17, 2010

Combine happy


My mom and younger sister birthday.
mom = 110510
lisa=160510
So celebrated double happy birthday.
Makan,makan dan makan.

My younger sister a.k.a Aqilah Khalisah
The birthday girl got present.
Suka!dapat hadiah.
happy birthday to you!
yeahh dapat hadiah.

time to eat!!
makan nasi briani daging kambing.



Friday, May 14, 2010

Not function

hari ini otak aku tidak boleh nak berfungsi
malang juga hari ini
tiap situasi manusia aku nampak semuanya mahu accidents
pelik sungguh
aku pula dilanggar kereta
ada pengajaran sebalik perjalanan kehidupan
so apa yang mampu
terima dan senyum
itu semua pengalaman dan sejarah hidup

Wednesday, May 12, 2010

haiiyakk!!Peekk!!


wachhaa!!!
aku dan atrash!
jet li vs jacky
ala-ala dragon ball..huhu

kawan
kadang-kadang memang bergaduh
tiada yang selalu betul
kesalahan tetap ada pada diri kita
kita sebagai teman hanya memberi sokongan,nasihat,bimbing,menolong
bukan untuk mempengaruhi benda yang salah
berkongsi apa yang ada
berbaik bersama
menolong bersama
beza kan antara baik dan buruk
kawan selamanya



Tuesday, May 4, 2010

Monday, May 3, 2010

Workout pool




Kolam renang cheras, berrdekatan di sebelah stadium cheras dan berhadapan dengan hospital HUKM. Dekat sini lah aku membuat kerja part time sebagai lifeguard. hohoho
Sabtu dan ahad sahaja aku bekerja.
Kerja rileks aje.
Sambil itu aku buat training jadi coach trainer.
Aku betul-betul tidak reti hendak mengajar orang.
adoii..
Berenang-renang kehulu,
berenang-renang ketepian,
sesiapa yang nak kehulu
mari lah berenang dengan apy yang tampan..hahaha
perasan sendiri.

Sunday, May 2, 2010

UPM Measured drawing








Semester kali ini, project mengukur bangunan yang tua. 1 week due date untuk mengukur bangunan ini. Ini adalah untuk subject Measured Drawing. Bangunan ini terletak di UPM di fakulti ekologi manusia.
sesiapa yang penah nampak bangunan ini, dia tahu lah.
Motif kami bangunan ini adalah kerana project assignment dan bangunan ini juga tiada softcopy drawing plan,elevation and semua-semua lah yang patut ada.
kami dibahagikan 3 group.
group ground floor, 1st floor dan elevation.
aku group 1st floor. 1 hari suntuk mengukur jer.
memang letih.
Lepas ini kene buat report dan drawing dalam autocad dan juga model.
semua nya by invidual.
selepas settle semua nya, kami kene pilih yang terbaik punya project ini dan bagi kepada pihak UPM semua drawing dan report.
Harap-harap aku buat yang terbaik lah.
Hidup architecture!!haha